Τα νέα της Πινιάτας

Σπάσε μια πινιάτα για…«γούρι»!

Οι Χριστουγεννιάτικες γιορτές κι εκδηλώσεις είναι προ των πυλών! Όσοι οικοδεσπότες θέλουν πρωτότυπες ιδέες για να εκπλήξουν τους καλεσμένους τους τότε θα πρέπει να σκεφτούν το ενδεχόμενο μιας πινιάτας!

Μετά το παραδοσιακό φαγοπότι, τα ποτά και τις μουσικές, η καλύτερη ευκαιρία για να έρθουν κοντά μικροί και μεγάλοι είναι να συγκεντρωθούν γύρω από μια πινιάτα και να τη σπάσουν για γούρι!

Πώς παίζεται όμως; Κρεμάμε την πινιάτα που έχουμε παραγγείλει σε όποιο σχέδιο έχουμε σκεφτεί (μπότα Αγίου Βασίλη, ρόδι ή οτιδήποτε άλλο έχουμε ζητήσει να μας φτιάξει το piniatadiko.gr). Δένουμε τα μάτια ενός παίκτη με μια κορδέλα και του δίνουμε το μπαστούνι για να αρχίσει να χτυπάει την πινιάτα μέχρι να τησπάσει. Επειδή συνήθως οι ενδιαφερόμενοι παίκτες είναι πολλοί, φροντίζουμε να δίνουμε ίσο αριθμό ευκαιριών στον κάθε παίκτη και ιδίως αν είναι παιδιά! Όταν σπάσει όλοι μοιράζονται τα δώρα που θα πέσουν από την πινιάτα. Τα δώρα μπορεί να είναι διαφορετικά ανάλογα αν απευθύνονται σε ενήλικες ή μικρά παιδιά οπότε εύκολα μπορείτε να συνεχίσετε το παιχνίδι σας ακόμα και αφού σπάσει η πινιάτα.

Φέρνει όμως γούρι; Παλιότερα στο Μεξικό, οι πινιάτες έσπαγαν παραδοσιακά παραμονή Πρωτοχρονιάς ή Χριστουγέννων. Υπάρχουν πολλές ερμηνείες ανά τον κόσμο αλλά το σίγουρο είναι ότι συμβολίζουν τα δώρα της επόμενης χρονιάς και τα νέα ξεκινήματα σπάζοντας τις παλιές συνήθειες. Επομένως, σπάστε κι εσείς τις παλιές σας συνήθειες και σας ευχόμαστε καλές γιορτές!

Για περισσότερες δημιουργικές ιδέες επικοινωνήστε μαζί μας! Είμαστε βέβαιοι ότι μαζί θα βρούμε τις καλύτερες δυνατές προτάσεις για το Χριστουγεννιάτικο πάρτι σας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *