Τα νέα της Πινιάτας

Η ξεχωριστή ιστορία της πινιάτας

Η πινιάτα είναι κάτι σχετικά νέο για την Ελλάδα και πολλοί θεωρούν ότι είναι άλλη μια αμερικάνικη τάση που υιοθετήσαμε όπως το Halloween. Παρόλα αυτά, λίγοι ξέρουν ότι η ιστορία της πινιάτας είναι ξεχωριστή και αρκετά διαφορετική από αυτό που έχουμε στο μυαλό μας.

Είναι έθιμο με κινέζικες ρίζες που μεταδόθηκε στην Ισπανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και το Μεξικό, μετά τα ταξίδια του Μάρκο Πόλο στην Κίνα. Η παραδοσιακή πινιάτα (σχήμα αστεριού)έχει 7 σημεία (7 κώνους)που συμβολίζουν τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα. Το ραβδί που χρησιμοποιείται για το σπάσιμο της πινιάτας συμβολίζει την αγάπη που καταστρέφει τις αμαρτίες με το σπάσιμο. Το άτομο που σπάει την πινιάτα έχει δεμένα τα μάτια του για να προστατευθεί και να μην σαγηνευτεί ενδίδοντας στις αμαρτίες αυτές. Τα ζαχαρωτά και τα δώρα που βγαίνουν από την πινιάτα συμβολίζουν τη συγχώρεση των αμαρτιών και τα νέα ξεκινήματα γι’ αυτό και παραδοσιακά οι πινιάτες χρησιμοποιούνταν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά για να δείξουν το νέο ξεκίνημα της χρονιάς.

Μπορεί σήμερα οι πινιάτες να χρησιμοποιούνται σε όλο τον κόσμο με σχήματα αγαπημένων παιδικών ηρώων σε διάφορες περιστάσεις, αλλά κρύβουν μια ιστορία βασισμένη στην αγάπη, στην πίστη στον εαυτό μας και την πεποίθηση ότι ποτέ δεν είναι αργά για νέα ξεκινήματα, μαθήματα που σίγουρα οι μικροί μας φίλοι πρέπει να πάρουν.

Τώρα στις γιορτές ας δείξουμε σε όσους αγαπάμε τι έχει πραγματικά σημασία και πώς να πιστεύουν στον εαυτό τους ανεξάρτητα από τα λάθη που έχουν κάνει. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες προτάσεις για να κάνουμε τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις σας μοναδικές!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *